Wanneer mag mijn kind meedoen met ouder- en kindgym?

Zodra uw kind zelfstandig goed loopt. 

 

Wanneer mag mijn kind meedoen met kleutergym?

De  kleutergym start met kinderen net voor ze 4 jaar worden.

 

Waarom doet mijn kind niet met alles mee?

Elk kind heeft haar/zijn eigen tempo. Na verloop van tijd leert een kind de lesopbouw kennen en zal steeds meer gaan mee doen.

 

Wat voor kleding moet mijn kind aan tijdens de gym?

Trek voor de gym makkelijk zittende kleding aan. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een t-shirt, joggingbroek of korte broek, maar ook een turnpakje. Kinderen mogen gymen op blote voeten of gymschoenen. Voor wedstrijden gelden andere regels. 

 

Wanneer is er geen gym?

De schoolvakanties van de basisschool zijn leidend. De eerste zaterdag van de vakantie is er wel les en de laatste zaterdag van de vakantie niet. Dit geldt niet voor de kerst- en zomervakantie, dan is ook op de zaterdag voor de vakantie geen les. De vakanties worden op de site weergegeven en ook de leiding zal dit van tevoren aangeven.

 

Wanneer mag mijn kind naar de volgende groep?

In principe gaat een kind naar de volgende groep, zodra het naar een andere schoolgroep gaat. De leiding en trainers kijken daarnaast naar het kind zelf en kunnen in overleg met de ouders besluiten dat een kind beter past in een andere groep.

 

Waarom zou ik kiezen voor gymnastiek?

In de leeftijd van 2 tot 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In een veilige en uitdagende omgeving leren springen, rennen, vangen, gooien, klimmen, duikelen enzovoorts, is een belangrijke basis voor veel sporten en verdere fysieke ontwikkeling van het kind. Daarnaast is het goed ontwikkelen van motorische vaardigheden, essentieel om op latere leeftijd blessures te voorkomen. Daarnaast is gymmen natuurlijk ook heel leuk! Want wie wil nu niet lekker klimmen en klauteren en ervaren wat het is om over de kop te gaan?

 

Waar kan ik de gymzaal vinden?

Er wordt gebruik gemaakt van de gymzaal bij de basisscholen: Burgemeester Nederveenlaan 53, 2761V J Zevenhuizen.